Elon Musk frågar MicroStrategys VD Hur stora Bitcoin-transaktioner är möjliga

Miljardärsinvesterare och Tesla VD, Elon Musk, vill veta om stora Bitcoin-transaktioner kan göras utan att markant flytta marknaden.

Fotspår för att konvertera sitt företags dollarreserver till Bitcoin

I en tweet i dag frågade Musk Michael Saylor, VD för Microstrategy, om så stora transaktioner var möjliga. Saylor hade i en tidigare tweet föreslagit att Musk följer hans fotspår för att konvertera sitt företags dollarreserver till Bitcoin.

Saylor berättade för Musk att han har köpt över 1,3 miljarder dollar i #BTC under de senaste månaderna och skulle gärna dela sin lekbok med miljardärens VD.

Det verkar som om Musk inte är medveten om MicroStrategys banbrytande rörelser sedan företagets första Bitcoin-köp i augusti tidigare i år. MicroStrategy har hittills köpt $ 425 miljoner dollar i Bitcoin och avslöjade nyligen planer på att lägga till ytterligare 550 miljoner dollar till sin position.

De enorma inköpen, som enligt uppgift hanteras av Coinbase, verkade förvånansvärt inte påverka Bitcoins pris och förde oss tillbaka till Musksfrågan i början.

Hur?

Enligt Coinbase använde MicroStrategy

Enligt Coinbase använde MicroStrategy det för att arbeta på det här köpet på grund av dess avancerade marknadsverktyg, inklusive smart order routing, handelsalgoritmer och vithandske-service.

Innan denna transaktion genomfördes tog börsen några steg för att minska det kolossala inköpspåverkan på marknaden. Först genomförde den en testhandel och använde sedan en tidsvägd genomsnittsprisalgoritm.

Därefter rapporterade Coinbase att det delade upp köpet i mindre divisioner och handlade dem över olika handelsplatser. Genom att följa dessa steg minimerade börsen handelns påverkan på marknaden och sparade upp till 4,25 miljoner dollar för MicroStrategy.

Kommer Tesla och Elon Musk att köpa Bitcoin?

Saylor hade föreslagit att om Musk köpte BTC för Tesla, skulle de flesta S&P 500-företag följa efter och göra Teslas första köp värt det.

Tiden kommer nu att avgöra om Musk kommer att följa Saylors råd och hur snart tills världens största företag börjar allokera eller konvertera sina kontantreserver till Bitcoin.