BITCOIN’S BULLISH SETUP OM ETHEREUM TE STUREN NAAR $2,000, BEWEERT ANALIST

Etherische stieren moeten zich voorbereiden op een prijsverhoging naar $2.000 in de komende weken/maanden, volgens een recente analyse van Jebb McAfee.

De onafhankelijke marktanalist zag een vlaag van upside fundamentals, variërend van Ethereum’s groei als een gedecentraliseerde applicatie server tot de stijgende zoekvolumes op Google, voordat hij besloot om alle bullish te gaan op ’s werelds op een na grootste cryptocurrency.

BITCOIN DOMINANTIE
Ondertussen noemde Mr. McAfee ook Bitcoin, de mededinger van Ethereum voor de toppositie, als de primaire katalysator achter zijn potentiële stierenloop. Hij benadrukte de groeiende dominantie van Bitcoin als een belangrijke indicator voor de opwaartse beweging van Ethereum, waarbij hij aanhaalde hoe een daling van de marktkapitalisatie van de topcryptokapitalisatie in december 2017 de weg vrijmaakte voor ETH/USD om een recordhoogte van $1.419 te bereiken.

Een daling van de Bitcoin-dominantie in 2017 volgde op een Ethereum-prijsrally naar een recordhoogte. Bron: ETHUSD op TradingView.com

De reactie van het paar, zoals Mr. McAfee liet doorschemeren, was gedeeltelijk psychologisch. Een wilde opwaartse beweging in de Bitcoin-markt zette de handelaren ertoe aan om de op één na beste cryptocurrency te verkennen. Ethereum profiteerde er in december 2017 enorm van. En het verwacht de fundamentele fractal te herhalen in 2021.

Herladen en gratis spins beschikbaar elke dag, voor elke speler, in mBitcasino Crypto Autumn Bonanza! Speel nu!
„Ik geloof dat Bitcoin die door een massale rally gaat, het vertrouwen van de investeerders in een stierenmarkt aan het opbouwen is,“ beweerde Mr. McAfee. „En dat vertrouwen zal overvloeien naar Ethereum en de rally zelf.“

De verklaring verscheen als Ethereum onderging een enorme opwaartse druk. De cryptocurrency schommelde bijna 60 procent van $730,97 tot $1.168,99 in slechts drie dagen van de handel toen de Bitcoin Dominance lager corrigeerde. Onlangs handelde ETH/USD 15 procent lager dan haar sessiestijging.

DE ‚GOOGLE‘ FACTOREN

De heer McAfee gaf ook de voorkeur aan Ethereum’s doelstelling van $2.000 op basis van zijn prominente positie in het gedecentraliseerde financiële ecosysteem. De analist merkte op dat de groei van de DeFi-protocollen uiteindelijk zou uitmonden in de ETH-markering, net zoals de zoekmachine van Google profiteert van de groei van de hele technologiesector bij het verhogen van de zoekvolumes.

„We zullen de komende 5-10 jaar hetzelfde zien, aangezien Ethereum verschillende projecten blijft ontwikkelen die onvermijdelijk zullen leiden tot de adoptie van de ETH-munt“, legde hij uit.

De huidige trend weerspiegelt een stijgende belangstelling voor het ecosysteem van het ethereum. Het Google Trends zoekvolume voor het trefwoord ‚Ethereum‘ haalde een perfecte wekelijkse score van 100. Het weerspiegelde dat meer en meer internetgebruikers -inclusief potentiële retail/institutionele leads- vorige week de cryptocurrency onder de loep hebben genomen.

Etherische trend gaat maximaal op basis van internet zoekvolumes. Bron: Google Trends

Intussen heeft de trefwoordscore zijn beste niveau’s van de afgelopen drie jaar bereikt in een tijdsbestek van vijf jaar. Dat verhoogde de kans dat ETH/USD na de laatste bearish correction zijn opwaartse trend zou hervatten.