Ryanair CEO jämför Jämfört med en pest. Varför?

Verkställande direktören för Ryanair, ett irländskt budgetflygbolag, Michael Kevin O’Leary (59 år), var engagerad i att marknadsföra en annan cryptocurrency-bedrägeri utan att ens veta om det. Det fick honom att bli extremt baisseartad och jämföra Bitcoin Revolution själv med en bedrägeri.

Hans uttalande om att BTC var en bedrägeri följer en förfalskad intervju om cryptocurrency mellan honom och värden på en av TV-programmen.

Är BTC ett Ponzi-schema?

O’Leary betraktar Bitcoin som ett Ponzi-schema. Han har gått vidare för att säga att han inte vid något tillfälle kan investera „en enda cent“ i BTC eller någon annan digital valuta, och rekommenderar människor att titta på honom som ett exempel och följa ledningen. Han uppmuntrade användare och investerare med sunt förnuft att undvika BTC cryptocurrency som en pest.

„Jag har aldrig, och skulle aldrig, investerat en cent i bitcoin, vilket jag tror motsvarar ett Ponzi-system,“

O’Leary avslöjade .

Det falska schemat som involverade O’Learys bildreklam cryptocurrency sågs drivas på olika populära webbplatser och publicerades också på en nyhetsplattform kallad dailynews-finance. Den hävdade att chefen uppmuntrade tittarna och lyssnarna på Late Late Show, ett TV-samtal och en seriekomedi-show på sena kvällarna som var värd av Ryan Tubridy, att snabbt registrera sig för en webbplats för bilhandel som kallas Bitcoin Lifestyle.

Manipulera kändisarnas namn

Bitcoin får mycket fart i fintech-industrin och olika spelare använder det annorlunda för att uppnå sina motiv: dåliga eller bra. Dåliga äpplen har inte heller missat att delta i denna lukrativa framväxande industri. Scammers har utnyttjat svag reglering genom att lansera falska system för att stjäla människors medel.

Många kändisar har fallit offer för bedragare som använder sina namn för att rippa människor. Den 15 juli 2020 komprometterade hackare under ledning av Graham Ivan Clark (17-årig) från Florida, USA, och attackerade Twitter och använde sidor av populära offentliga personer inklusive Barack Obama, Kanye West, Elon Musk, Jeff Bezos, Joe Biden , och många andra.

Lyckligtvis, några veckor senare, arresterades masterminden bakom denna bedrägeri senare, som CoinIdol, ett världsnyheter i blockchain, rapporterade.

Ett av de fetaste projekten lyckades till och med involvera namnen på den brittiska kungafamiljen för att utföra deras smutsiga aktiviteter. Scammers använder sådana topp- och populära varumärken för att låta deras bedrägliga aktiviteter låta och ser mer pålitliga, oseriösa och hederliga.

Sådana bedrägerier kan vända kändisar mot Bitcoin och skada myntets rykte. Det är en av orsakerna till att vissa regeringar är emot cryptocurrency. Förutom att den används för att underlätta olagliga aktiviteter som finansiering av terrorism, sex, narkotikahandel, penningtvätt etc. har den digitala valutan fått många människor att förlora sin rikedom, särskilt genom bedrägerier.