Binance’s Swipe-Powered Crypto Debit Card Debuts in Europa

Binance Card, een langverwachte crypto-betaalkaart van Binance, zal bij de lancering vier cryptocurrencies ondersteunen.

Binance’s langverwachte cryptokaart, Binance Card, debuteert officieel in landen van de Europese Economische Ruimte of de EER.

Binance vertelde Cointelegraph op 14 juli dat in de EER gevestigde gebruikers vanaf augustus een Binance Card kunnen aanvragen. Terwijl het Verenigd Koninkrijk in de nabije toekomst zal volgen, worden gebruikers in andere regio’s uitgenodigd om „hun interesse te registreren“ via de Binance Card website, aldus de firma.

Zoals eerder gemeld, is Swipe momenteel beschikbaar in 31 landen binnen de EER, waaronder landen als Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Swipe is nog niet beschikbaar in de Verenigde Staten, maar de firma is naar verluidt van plan om de dienst spoedig na de voltooiing van de juiste vergunningen en registraties vrij te geven.

Vier crypto’s beschikbaar bij de lancering

Volgens de aankondiging zal Binance Card bij de lancering in totaal vier cryptocurrencies ondersteunen. Deze cryptos omvatten Bitcoin (BTC), Swipe’s native SXP token, evenals Binance’s native token BNB en stablecoin, Binance USD (BUSD).

Volgens de aankondiging zal de Binance Card uitrol gebruikers in staat stellen om de Bitcoin System direct om te zetten in fiat en uit te geven aan meer dan 60 miljoen handelaren in 200 regio’s en gebieden.

Binance benadrukte dat de Binance Card in principe zal werken als een traditionele debetkaart en dat gebruikers niet handmatig crypto naar fiat hoeven om te zetten voordat ze een aankoop doen.

Binance Card gebruikers zullen in staat zijn om hun kaartportemonnee direct op te laden vanuit hun spot portemonnee op Binance en de volgorde van voorkeur te kiezen om hun BTC, BNB, SXP en BUSD activa te debiteren.

Swipe CEO Joselito Lizarondo legt uit: „Bijvoorbeeld, als ik 50 euro in BTC en 50 euro in BNB heb, als ik een transactie doe voor 75 euro, wordt deze goedgekeurd en dan wordt mijn crypto afgeschreven in de volgorde die ik heb gekozen„.

Het Swipe-platform stelt gebruikers in staat om hun cryptocurrency op te slaan op hun kaartportefeuille en deze alleen om te zetten naar fiatvaluta wanneer er een transactie plaatsvindt.

Binance CEO Changpeng Zhao zei dat Binance Card een grote bijdrage zal leveren aan de invoering van crypto over de hele wereld:

„Door een tastbare manier te bieden om crypto te verhandelen, om te zetten en uit te geven voor dagelijks gebruik, bevorderen we onze missie om crypto toegankelijker te maken voor de massa. Door gebruikers de mogelijkheid te geven om hun crypto rechtstreeks te converteren en uit te geven aan handelaren over de hele wereld, wordt de crypto-ervaring naadloos en toepasbaar.“

Vorige week demonstreerde Zhao de eerste Binance Card transacties en bevestigde daarmee officieel dat de Binance Card zal worden aangedreven door Swipe. Binance verwierf Swipe net eerder deze maand en markeert daarmee de tweede aanwinst van dit jaar.